dijous, 28 de novembre de 2013

Hem tingut un whorkshop sobre benestar animal en vaques de llet

La FAWEC (Farm Animal Welfare Education Centre) del SNIBA (Servei de Nutrició i Benestar Animal) de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) han fet un whorkshop a la granja.

Tots ells, estudiants de doctorat de la UAB en línies de producció, nutrició i benestar animal en vacum i personal de l’empresa LUCTA (veterinaris i agrònoms). 

Aquests dies han estat repassant aspectes teòrics relacionats amb el benestar animal en vaques de llet: definició de benestar animal, projecte europeu Welfare Quality®, principals indicadors a avaluar a granja per determinar el benestar animal.

Avui, els alumnes han aplicat el protocol validat europeu Welfare Quality® a la nostra granja. Han repassat els principals aspectes de benestar animal seguint els criteris de: bona alimentació, bon allotjament, bona salut i comportament adequat. Alguns exemples del que es va valorar fou: condicions corporals, nombre i estat dels abeuradors, comoditat a la zona de descans, mesures clíniques (diarrea, estat respiratori, lesions, coixeses...), relació home-animal i comportament social dels animals.

Segons ells “El resultat ha sigut satisfactori per la percepció global del bon estat del benestar dels animals a la granja Mas Bes”.

Moltes gràcies per haver vingut! 

Poden veure més fotos clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada