dimecres, 17 de setembre de 2014

Jornada tècnica a la granja "L’ensitjat del blat de moro i sorgo: Importància d’un bon maneig"

El passat dia 15 de setembre va tenir lloc a la granja de Mas Bes de Salitja una jornada tècnica-pràctica sobre la importància de dur a terme un bon maneig dels ensitjats de blat de moro i sorgo.

La primera conferència va ser realitzada pel tècnic anglès, Gordon Marley, de l'empresa d'inoculants Danstar. El Sr. Gordon, microbiòleg i amb una gran trajectòria en el camp dels conservants biològics, va parlar sobre els avantatges i beneficis de l’ús de bacteris i enzims en ensitjats més fàcilment conservables com el del blat de moro i a més va aportar algunes claus de maneig per aconseguir excel·lents ensitjats.

A continuació, vam tenir l'oportunitat d'escoltar el Dr. Josep Roquet que va parlar sobre la prevenció i riscos de les micotoxines en granja. 
Posteriorment, i ja a peu d'ensitjat, es realitzà una sessió pràctica, a on els grangers van aportar idees, intercanviar opinions i compartir experiències del procés d'ensitjament.

Les xerrades van ser organitzades per Nutrex Pinsos i TechComplex (distribuïdora a Espanya de la gamma de inoculants Danstar).
També vam poder comptar amb la participació d’ALLTECH.

La jornada finalitzà amb un dinar a les mateixes instal·lacions de Mas Bes i un sorteig entre els assistens de 250 kg de “vaques Postpart Feed”, gentilesa de Nutrex Pinsos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada