dilluns, 22 de desembre de 2014

Resposta al Boicot a llet ATO

Moltes persones que venen a visitar la granja ens pregunten què passa amb els correus que els arriben sobre el boicot a les centrals lleteres de Catalunya, entre elles ATO. Per a respondre a aquestes preguntes hem decidit clarificar aquest tema fent el següent comunicat. 

Comunicat des de la Granja Mas Bes de Salitja (Girona), soci de Llet ATO, S.L. En resposta a la carta que circula insistentment per les xarxes socials animant als consumidors catalans a fer boicot a la compra de la llet ATO, volem deixar clar que:
• Llet ATO, S.L. és una empresa familiar catalana creada el 1970, etiquetem 100% en Català i només comercialitzem els nostres productes en territori Català.
• Estem totalment compromesos amb el nostre territori: la llet ATO NATURA s'envasa a la planta ATO de Vidreres i prové íntegrament de les set granges catalanes que som propietàries de l'empresa.
• De fet, ATO NATURA és l'única marca de llet que pot garantir al 100 % la seva traçabilitat: no es barregen llets d'altres granges, ni d'altres països.
• A ATO sempre ens hem preocupat per fer les coses bé. És per això que al novembre de 2014 hem estat reconeguts amb el certificat de BENESTAR ANIMAL d'AENOR, la primera marca de Catalunya que ho aconsegueix.
• Estem orgullosos de poder afirmar que Llet ATO, S.L. dóna feina de manera directa i indirecta a més de 500 famílies catalanes.
• Tenim les portes de casa obertes per a qui vulgui venir a conèixer-nos i comprovar la qualitat i l'origen dels nostres productes. Actualment organitzem visites guiades a la nostra granja MAS BES (Salitja, Girona ) i també a MAS LA COROMINA (Joanetes, Olot ).
Més informació a:
http://www.ato.cat/visites
Per tot això no entenem i ens preocupa que es demani fer boicot a ATO.
ENS ESTEM FENT MAL A NOSALTRES MATEIXOS!!
Ajuda'ns a aturar-ho!!!
Preguem reenvieu aquest comunicat a tots els catalans i catalanes a qui considereu que els pot interessar.
Salutacions i Visca Catalunya!
Joan Viñolas
Propietari de la Granja MAS BES i soci de Llet ATO, S.L.

Missatge difós per a les xarxes socials en contra de ATO. Val a dir que aquesta noticia té moltes contradiccions i fets interpretats maliciosament d'alguns anys enrere que actualment no responen a la realitat.

HOLA. FEU-NE DIFUSIO. SI MES NO, QUE HO SÀPIGA TOTHOM... DESPRÉS FEU EL QUE CREGUEU MÉS OPORTÚ. ENS DEFENSEM O MIREM CAP UNA ALTRA BANDA???
Cal que comprem "Llet Nostra" per afavorir la lletera Can Feliu de Campllong, que està fent aigües.
I tal com diu el CCN, no comprem “Central Lechera Asturiana”, “Ato”, “Larsa”, “Puleva” i “Danone”.
Si us plau, que no us soni a tòpic... és ben real i està passant ara a Girona. Ens han declarat la guerra del segle XXI... la que no es basa en tancs ni invasions, però que aniquila igualment.
El boicot que la indústria làctia espanyola ha declarat recentment contra la lletera Can Feliu de Campllong, al Gironès, té moltes similituds amb el boicot que Leche Pascual va declarar a les cooperatives catalanes ara fa nou anys.
La lletera campllonguesa produeix 22.000 litres diaris de llet crua i ja patia un ofec econòmic per part de Corporación Alimentaria Peñasanta (que comercialitza Central Lechera Asturiana, Ato i Larsa), que li pagava un preu molt inferior al real.
Però ara aquesta última no només s’ha negat a dialogar sinó que ha decidit enfonsar-la i comprar-li únicament llet en pols al preu humiliant de 76 euros per tona.
Com és lògic, Can Feliu ha fet intents de vendre la llet a altres firmes, com ara Danone, Pascual, Puleva, Iparlat o Guissona. Però totes li han fet el buit i la seva situació és molt greu.
Per sort, l’eurodiputat Ramon Tremosa ha demanat a la Unió Europea que investigui la raó per la qual s’estan “perjudicant greument les petites i mitjanes productores catalanes”. Però la resposta trigarà un mes a arribar.
Mentrestant, Xavier Codina, responsable de Can Feliu, diu el següent:
“Ens estan discriminant i ara tenim clar que no hi ha cap voluntat d’arribar a acords. Som una empresa catalana que funciona i haurem de tancar perquè algú, des d’Espanya, ha decidit que ens havia d’escarmentar”.
Davant d’això, molts de nosaltres ens podem preguntar: “Però què puc fer jo, per ajudar, si només sóc una persona del carrer?”
Doncs bé, nosaltres podem fer-hi molt gràcies a la força immensa que tenim. Una força que quan creu en si mateixa és imbatible. I l’exemple més il·lustratiu el tenim amb Llet Nostra. Llet Nostra, com recordarem, va néixer l’any 2003 contra un boicot de Leche Pascual a les ramaderes catalanes i des d’aleshores no ha parat de créixer, fins al punt que és líder de venda de llet a Catalunya per davant de Pascual, Ato, Asturiana i Celta.
Tanmateix, res d’això no hauria estat possible sense el suport militant de la societat catalana, que, fent ús dels seus drets, va deixar d’adquirir productes de la marca Pascual –prop del 25% de les vendes– i va fer costat a Llet Nostra, un producte creat, pensat, etiquetat i adreçat al mercat català, que ven trenta-tres milions de litres de llet i que l’any passat va facturar per valor de 21,6 milions d’euros.
Ara, per tant, és vital que a l’hora d’anar al supermercat, els catalans tinguem presents els noms de les empreses lleteres que boicotegen Catalunya: nosaltres consumim, nosaltres escollim. I, si cal, boicotegem.
El Cercle Català de Negocis (CCN) demana als consumidors catalans que no comprin productes de les marques “Central Lechera Asturiana”, “Ato”, “Larsa”, “Puleva” i “Danone”.
La majoria d'aquestes empreses estan controlades per la Corporacion Alimentaria Peñasanta, corporacio estretament unida a l'oligarquia castellana, i que esta discriminant empreses catalanes com Can Feliu, una de les explotacions ramaderes mes importants de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada