divendres, 24 de juliol de 2015

Inaugurada l'agrobotiga, sala polivalent i l'exposició didàctica del món rural

Un miler de persones han passat durant aquest divendres per la nostra granja MAS BES de Salitja. Hem inaugurat una exposició que en 500 m2 i més de mig miler d’eines repassa la feina de pagès dels darrers segles. També hem obert una agrobotiga on oferim productes de la pròpia explotació (llet, iogurts i derivats, gelats i vedella femella certificada de la nostra granja) i d'altres de proximitat. Disposem també d'una sala polivalent que complementa les instal·lacions de la granja.

L’acte d’inauguració ha comptat amb el Director General d’Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Joan Girona, que ha destacat que Mas Bes és un cas d’èxit que ha sabut reinventar-se per posar en valor la llet i donar a conèixer el món rural.

L’alcaldessa de Vilobí, Cristina Mundet, ha destacat la trajectòria d’emprenedoria de Joan Viñolas, el propietari de la granja, i el fet que dos dels fills, la Maria (Graduada en dietètica i nutrició humana), i l’Aleix (Llicenciat en química i bioquímica i que actualment està acabant el doctorat), hàgin volgut tornar a la granja per aplicar els seus coneixements. 
També està implicat en el negoci familiar el gendre, Carles Comas (Diplomat en hostaleria i turisme) que actualment porta la gerència de l'empresa i s'encarrega de promocionar la granja a diferents agencies de viatges que ens porten turístes interessats en el sector.

La implicació de la família ha impulsat la diversificació de la granja, que en aquests moments compta amb 1.200 caps de bestiar, una planta de biogàs, dos cases rurals, una agrobotiga on venem productes propis,  i oferim visites guiades a les instal·lacions, lloguer d'instal·lacions, àpats a la granja i cursos de cuina i nutrició.

Desprès de l'acte d'inauguració, Mn. Josep Maria Viñolas, fill de Mas Bes, ha fet la benedicció de les instal·lacions i de les persones que hi treballarem. 

A la tarda hem tingut portes obertes i a les 18h el Xef Víctor Trochi, del restaurant Les Magnòlies d’Arbúcies amb una estrella Michelin, ha fet la demostració d’un postre làctic a partir de derivats de la llet elaborats a la pròpia granja. La gent ha gaudit de l'explicació i consells del conegut cuiner. El resultat del postre: Una gran OBRA D'ART!
Desprès de la demo, els hi hem ensenyat les noves instal·lacions, l'exposició didàctica del món rural i hem fet un recorregut per la granja. 
La notícia ha tingut ressó a diferents mitjans de comunicació:
GironaNotícies, El Punt Avui, Tribuna Selvatana, Diari de Girona, Blanesaldia, i el twitter del Departament d'Agricultura de la Generalitat @agriculturacat MOLTES GRÀCIES A TOTA LA GENT QUE AVUI ENS HA VOLGUT ACOMPANYAR!

Podeu veure les FOTOS de la jornada de portes obertes i l'inauguració de l'exposició de MAS BES, clicant aquí.

Clicant aquí podreu veure el reportatge fotográfic de Joaquim Puigvert de Vilobí d'Onyar. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada